CATCHWIRE: Network monitoring


Inleiding leverancier

CatchWire is een klein, onopvallend apparaatje dat in het netwerk geplaatst kan worden (inline) op endpoint devices zoals pc’s, VOIP-toestellen, printers en andere IoT apparaten. CatchWire wordt ook ingezet voor het monitoren van netwerkonderdelen welke zich op afstand bevinden (denk aan winkels, verkoopkantoren, magazijnen enzovoorts). Het product is ontwikkeld om netwerkverkeer the monitoren, verzamelen, verwerken, filteren of doorsturen voor verdere analyse en onderzoek. 

CatchWire past in de palm van je hand en is de perfecte toevoeging op WireShark, de bekendste netwerkprotocol analyzer ter wereld. Daarnaast vormt CatchWire een goed duo met Cisco StealthWatch en Riverbed SteelCentral. De oplossing werkt fabrikant en platform onafhankelijk volgens een open structuur. Dit maakt dat CatchWire in alle gevallen van toegevoegde waarde is.

CatchWire wordt als tool gebruikt door IT (security) afdelingen om bedreigingen richting belangrijke netwerkonderdelen of afgelegen locaties te detecteren. In sommige gevallen betreft het hier een enkele endpoint device, in andere gevallen een volledig netwerk. Met CatchWire haalt u één overzicht binnen van het netwerkverkeer aan de hand van real-time flow data waarmee u uw analyse software voedt.


High runners/ productgamma leverancier


CatchWire

Als netwerkanalyse tool is CatchWire het ideale hulpmiddel voor IT-security, system en netwerk professionals or serviceproviders. Met deze netwerksensor kun je binnen minuten beginnen met het analyseren van je netwerk, en detecteren van verdachte activiteiten. Het opstarten en installeren is simpel, en vereist geen IT-kennis, waardoor het apparaat ook opgestuurd kan worden naar afgelegen locaties waar gebruikers het plaatsen. Dit bespaart tijd en kosten. 

Na het plaatsen kun je direct beginnen met de Network Traffic Analysis (NTA) en het beveiligen van het betreffende endpoint apparaat. Dit onafhankelijk van de omvang of complexiteit van de omgeving. Hierdoor is CatchWire van waarde voor elke IT-afdeling, system integrator of serviceprovider.

CatchWire is een aanvulling op bekende NTA-oplossingen zoals Cisco Stealthwatch en Riverbed SteelCentral. De tool monitort het netwerkverkeer (passief) op het punt van installatie en creëert NetFlow bestanden welke geëxporteerd kunnen worden richting een datacollector, (zonder impact op aanwezige routers, switches of firewalls). De tool is host, applicatie, besturingssysteem, collector en analyse onafhankelijk en werkt zonder database, signatures, of dagelijkse updates. Om CatchWire te gebruiken hoeft u geen aanpassingen te doen aan uw infrastructuur. 

CatchWire levert 100% accurate, pure NetFlow data in V5, V9 of andere IPFIX-formaten en reduceert de load impact op het netwerk door de hoeveelheid data welke gecollecteerd wordt te verminderen, op basis van datgene dat nodig is voor analyse doeleinden.

 
CatchWire

Optima Networks - Connecting people - Connecting visions