MRV: Optische Netwerkapparatuur


Inleiding leverancier

MRV Communications is een wereldwijde leverancier van optische netwerkapparatuur (WDM), Carrier Ethernet access en aggregatie apparatuur. MRV levert producten voor service providers en carriers. Zij combineert innovatieve hardware met intelligente software om zo slimme en efficiënte netwerken te bouwen. Deze oplossingen zijn  vooral bedoeld voor “mission-critical” omgevingen met data transport over grotere afstanden of Cloud- en Datacenter connectiviteit bij service providers. MRV is opgericht in 1988 en heeft haar hoofdkantoor in California. Hier is ook één van de drie R&D centers gevestigd.

 


High runners/ productgamma leverancier


Fiber Driver®

De Fiber Driver van MRV is een award-winning platform dat een gamma van optische services ondersteunt. De Fiberdriver oplossing bestaat uit een 1,3,4 en 16 slot chassis waarin modules kunnen worden geplaatst voor allerlei toepassingen. Hierbij is management van de producten mogelijk alsook de voorziening van redundante voedingen in 48V DC of 110/220V AC.

De modules ondersteunen snelheden  tot 10 Gigabit op basis van DWDM en CWDM multiplexing technieken.  Tevens biedt de Fiber Driver ondersteuning voor optische versterking, fiber optimalisatie, afstands-extensie, optische demarcatie en media conversie, zowel over  1 glasvezel (single-strand) als 2 fibers (dual strand).

De Fiber Driver architectuur ondersteunt de meest gangbare protocols zoals  T1/E1, Digital Video en Ethernet 10Gbps en heeft een zeer laag energieverbruik. (TEEER score van 10.55 van power efficiency rating in een volledig gevuld chassis) 

 
Fiber Driver®

Fiber Driver®

 • Chassis met 1, 2, 3, 4, or 16 slots
 • Hot-swap support Management module support
 • Component en link monitoring – CLI en grafische interface - SNMP support
 • Redundant power supplies (AC or DC pairs) – zonder power supply (passieve oplossingen) - kabel management tray
OptiDriver

De Optidriver is een high performance WDM platform dat is ontworpen om de nieuwe en toekomstige markttendensen zoals Datacenter- en cloud connectiviteit te kunnen invullen. Kortom een systeem met meer capaciteit, meer intelligentie en toch eenvoudig in gebruik.

80 golflengtes in 1 Chassis met 10Gbps, 40Gbps en 100Gbps transport en met de mogelijkheid om ROADM netwerken te realiseren.

Het platform ondersteunt onder andere Ethernet, OTN, TDM (T1/E1 to100G), Fibre Channel, ESCON/FICON. Ingebouwde test- en “rapid turn up” features verlagen de operationele installatiekosten.

 
OptiDriver

OptiDriver

 • Flexibel hardware en laag verbruik
 • Hoge densiteit in Bandbreedte
 • Minimale transmissie latency
 • 100Gbps & ROADM ondersteuning
 • Service management met Pro-Vision®
Carrier Ethernet

De Optiswitch familie van MRV is een award-winning platform van een compacte demarcatie- en aggregatie switches, MEF (CE2.0) gecertifieerd om aan alle carrier ethernet vereisten te voldoen. De OS900 series ondersteunt Layer 2 en Layer 3 Ethernet services voor demarcatie toepassingen en de OS9000 series zijn ontworpen als aggregatieplatform met 10Gbps snelheden.

De OptiSwitch apparatuur wordt toegepast in prominente installaties en levert service providers een volledig aanbod in carrier-class ethernet services met high availability, Hierachische Quality of Service (H-QoS. MEF 10.2 en MEF 10.3), netwerksecurity, OAM (Operation, administration en maintenance) ondersteuning en TDM services.

Voor het testen van nieuwe services voorziet de OptiSwitch in Y.1564 birth cetrificates.
Daarnaast kan elke service voorzien worden van Service OAM faciliteiten ter ondersteuning van SLA controle en rapportage (Y.1563 availability checking en Y.1731 performance monitoring).

 
Carrier Ethernet

Carrier Ethernet

 • Uitgebreid aanbod in diverse modellen
 • Dezelfde OS over alle switches
 • IEEE, ITU, IETF en MEF standaarden
 • L2, L3, IP/MPLS, MPLS VPN Business Ethernet services
 • End to end Pro-Vision management
MRV Pro-Vision - Service Delivery Software

Provision is de service provisioning en orchestratie software van MRV.

Door de “Zero-touch provisioning” wordt een volledige service opgezet over het gehele MRV platform. Ook kunnen hiermee software updates en backup/restore functies worden geautomatiseerd.

Pro-Vision is een carrier-class, web-based grafische software en heeft krachtige functies om de operationele kosten (OPEX) te drukken. Het is bovendien een bouwsteen voor een “software defined netwerk” (SDN) op te bouwen.

Pro-Vision heeft linken om te koppelen naar andere vendoren en heeft API’s en North Bound interfaces ter beschikking om integratie met andere platformen mogelijk te maken.

 

 • Zero Touch Provisioning
 • Grafische GUI
 • Ondersteuning voor SLA (service level agreement)

Optima Networks - Connecting visions - Optima Networks