03Oct, 2017
WiFi3 - Wagener stadion

WiFi3 - Wagener stadion

Het Nederlands nationaal hockey stadion Wagener gebruikt de next generation multi-channel WiFi technologie van Edgewater Wireless.

Edgewater Wireless Systems Inc., een draadloos innovatiebedrijf en de ontwikkelaar van WiFi3™ technologie met meerdere kanalen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf het eerste stadionnetwerk ter wereld heeft ingezet WiFi3. Het draadloze netwerk van Wagener Stadion werd geïmplementeerd met behulp van Edgewater Wireless aera ™ access points aangedreven door WiFi3™ en werd geïnstalleerd in combinatie met het begin van de 2017 European Hockey Championships.

WiFi3 in het Wagener Stadium

Oorspronkelijk gebouwd in 1938 maar onlangs onderging het Wagener Stadion een grote facelift. Als onderdeel van de renovatie werd een nieuwe tribune gebouwd om de zitcapaciteit voor het 2017 Europees Hockey Kampioenschap te vergroten. Het nieuw geïnstalleerde WiFi3 ™ powered High-Density-netwerk zorgt voor volledige dekking voor alle premiumgasten in het stadion, evenals stadionskantoren en persruimtes in het hele gebouw. Het nieuw geïnstalleerde draadloze netwerk, aangedreven door WiFi3, heeft de capaciteit om meer dan 2.000 premiumgasten te verbinden en biedt naadloos WiFi service aan stadionpersoneel en stadionoperaties. Optima Networks werkte hiervoor samen met reseller TripleA Networks. We hebben nauw samengewerkt met Edgewater Wireless om een high-density netwerk te implementeren met behulp van twaalf aera4 Access Points (AP) die door WiFi3 worden aangedreven. Elke aera4 wideband AP levert meerdere, gelijktijdige kanalen waardoor de frequentie gemaximaliseerd wordt bij high density implementaties en waarbij interferentie geminimaliseerd wordt. Uitgerust met PowerZoning ™ en MESHD ™ -mogelijkheden leveren de access points van Aera de maximale kwaliteit van dienstverlening aan de hoogste gebruikersdichtheid.

"Onze resellers zijn altijd op zoek naar de best mogelijke manier om hun klanten te helpen en toen Triple A ons benaderde met het high-density netwerk van het Wagener Stadion, wisten we onmiddelijk dat WiFi3 de beste oplossing was." zei Erik Couwels, onze general manager. "Hoge databehoeften in stadions maken het moeilijk om een stabiel netwerk te creëren dat gebruikers niet zal frustreren door beperkte throughput. Met WiFi3 profiteerden zowel bezoekers, media als stadionpersoneel van stabiele, snelle verbindingen met het nieuwe draadloze netwerk. Op basis van de producten van Edgewater Wireless aera-serie hebben Triple A en Optima het eerste  next generation WiFi3-stadionnetwerk van Europa ingezet. "

Het Wagener Stadion in Amsterdam is het nationale hockeystadion van Nederland en is eigendom van en wordt beheerd door de KNHB – Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Het is de thuisbasis voor de nationale mannen- en damespelen van Nederland, die gecombineerd 5 Olympische gouden medailles,  13 Wereldtitels, 2 Wereldleagues, 12 Europese titels  en 14 trofeeën hebben gewonnen. Veldhockey is, op voetbal na, de grootste teamsport in Nederland.

 "Sinds we gestart zijn met de verkoop van Edgewater Wireless's WiFi3-producten zijn we onder de indruk van de technologie en de aanpak van Edgewater Wireless om high density WiFi te herdefiniëren. Met behulp van Edgewater’s access points aera4 hebben we goede resultaten gezien bij Wagener. " zegt Ben Freriks, Project Manager bij TripleA-netwerken. "Het is niet eenvoudig om WiFi goed te doen werken in high density omgevingen (een stadion is misschien een van de beste voorbeelden). Met WiFi3 hebben we betere prestaties en QoS geleverd met de helft van het aantal access points tegenover wat mogelijk was met de technologie van andere leveranciers. We gebruiken nu het Wagener Stadion echt als een wereldreferentie voor onze klanten om een draadloos netwerk van WiFi3 te ervaren."

Edgewaters WiFi3™ is de beste WiFi oplossing voor carriers, service providers en systeemintegratoren in WiFi-toepassingen met hoge dichtheid. In high density stadions worden WiFi-exploitanten uitgedaagd om een goede WiFi-service te leveren aan gebruikers en bezoekers zonder dat het aantal benodigde access points verdubbeld of verdrievoudigd moet worden – zo zouden exponentiële kosten worden toegevoegd om het netwerk te installeren en te bedienen. Edgewaters gepatenteerde WiFi-technologie verzacht de aangrenzende en co-channel interferentie om maximaal 6 gelijktijdige kanalen op een enkel WiFi-access point toe te laten, waardoor netwerkoperators minder access points kunnen implementeren om de hoogste kwaliteit van dienstverlening aan bezoekers en gebruikers te leveren.

"Wagener Stadium is het eerste stadion in Europa met een draadloos netwerk dat uitsluitend wordt uitgevoerd door WiFi3-technologie. WiFi3 is ontwikkeld om een betere QoS en prestaties te leveren met weinig access points, wat de teams van Optima en Triple A hebben bereikt in het stadion. " zei Andrew Skafel, CEO van Edgewater Wireless.

 

Optima networks- Connecting people- Connecting visions